måndag 17 augusti 2009

Resan till Göteborg - varför det ibland kan kännas värt att ta flyget!





















Med ca 360 fjärilar i magen åker jag och Richard till tågstationen, mamma, pappa, syster och Elin kramar och vikar oss hej då. Vi väntar Dennis med stor spänning med när tåget ska gå om två minuter misstänker jag att något gått lite snett, jag ringer honom och får då reda på att han helt fått det om bakfoten och tror att tåget ska gå en halvtimme senare.. han missar oss precis, men jag uppskattar tanken!

Vi installerar alla våra grejer på tåget, ganska mycket i och med att Richard har med sin dator plus alla våra kläder. Redan på tåget sitter en tant med extremt gnällig röst och en bister man som tappat all livsgnista, båda från Örebro. Ganska omaka par då hon pratar oavbrutet med sin gnälliga röst och "hjälper" oss med hur vi ska sätta våra väskor och dirigerar friskt medan mannen lägger en trött och något dryg kommentar då och då.

I umeå kommer två killar i 30års åldern på. Dom ska till way out west och utger i allmänhet en väldigt festlig stämming. Vi ser inte mycket av dom förrän dom går vidare till bistron. tyvärr så kommer dom tillbaka till kupén vid ett-tiden då vi sedan länge har lagt oss. Dom har tydligen hittat en tjej någon stans som följer med in. Hon fnittar ohejdat och skrik-viskar allt hon säger. Detta stör den gnälliga tanten enormt. "hur många är där uppe egentligen?" fräser hon argt. "tre.." svarar en av killarna. "Men skicka ut nån då!" och där var ju det roliga slut och en av killarna och tjejen går ut. Lite lugn och ro tänker vi, men nja.. efter ett tag så börjar killen som är kvar tok snarka och mellan snarkattakerna så skriker han och pratar i sömnen. Den andra killen kommer tillbaka, då har även Richard börjat snarka. Killen somnar med någon ringer honom och väcker hela kupén. han svarar men säger i princip bara hallå innan han tappar ner sin telefon. Detta följs av något jag bara kan beskriva som en hick-rap-kräk. Gnälltanten "Vad håller du på mä??" Efter det blir det relativt tyst, speciellt efter jag väst åt Richard att lägga sig på sidan för att inte hålla alla vakna.

Kl sju på morgonen meddelas vi att tåget kört på en älg, det ska bara ta några minuter att åtgärda.. Detta resulterar i en försening på 6 timmar..

Vi får gratis mat medan vi väntar. Tanten och gubben har gått av och jag och Richard bekantar oss med killarna som vi delar kupé med. Dom visar sig vara skittrevliga! Dom bjussar på vin och vi spelar chicago. Till slut säger dom att vi måste åka buss resten av resan, vi har ju skita mycket packning, men våra nyfunna vänner är snälla och hjälper oss. På bussen fortsätter det med vinet och lite yatzy. Dom övertygar oss att gå med dom på way out west, men det visade sig senare tyvärr vara slutsålt. Vi hade väldigt gärna sett Antony and the johnsons och fever ray.

Vi kollar på den nya lägenheten, jag känner mig hemma! Det är väldigt centralt och fint :)

2 kommentarer:

  1. Chill! Glöm inte bort att berätta om våra fina husdjur. Silverfiskar och en trevlig strykarkatt som heter Osbourne! :D

    SvaraRadera
  2. Vilken resa. Ni hade iallafall inte med er Johan iallafall /D-man

    SvaraRadera